Selecteer een pagina

Automatisatie voor garagepoorten

JIM series

 • Geschikt voor sectionale poorten en kanteldeuren

De JIM-series omvatten plafondmotoren en zijn beschikbaar in verschillende klassen, naargelang de behoefte en de grootte van de poort.  Voor de juiste keuze laat je je best begeleiden door onze experten.  Alle aandrijvingen zijn voorzien van een geruisloze en versterkte tandriem. Railsystemen kunnen al dan niet in 1 stuk of in 2 delen verkregen worden. De lengte wordt bepaald door de deurhoogte.

In de aandrijving zit de digitale besturing, LED-verlichting en steeds is er een handzender inbegrepen. Dit type aandrijvingen is zelf aanlerend en eenvoudig af te stellen. Uiteraard voldoen de JIM-series ook aan alle vereisten en uniformiteitseisen. Ook beschikken ze over het KOMO-attest, een anti-inbraaklabel

ZED Series 

 

 • Geschikt voor binnen de gevel draaiende kanteldeuren

Voor poorten die binnen de gevel draaien zijn er de ZED-motoren. Deze worden centraal opgesteld voor smallere poorten (tot 3m breedte. Voor bredere poorten worden er 2 motoren lateraal geplaatst, waarbij eentje voorzien is met de besturing, die op zijn beurt de ‘slave’ motor aanstuurt.  Deze aandrijvingen zijn steeds voorzien van een digitale besturing, bedieningsknoppen en LED-verlichting

 

VN Series

•  Geschikt voor industriële sectionale poorten (as-motoren)

De VN-series spitst zich toe op industriële poorten met een intensief karakter en/of grotere poort-oppervlakken. Hierbij wordt de motor zijdelings op de as gemonteerd.  

De aandrijvingen bestaan in verschillende categorieën en worden steeds met een aparte besturing opgesteld. Motoren zijn beschikbaar met snel-ontkoppeling en/of met een ketting voor vrijgave van de poort tijdens stroomonderbreking.

Automatisatie voor draaihekken

Bovengrondse electromechanische aandrijvingen

 • Spindelmotoren of electromechanische lineaire aandrijvingen

Voor draaivleugels waarbij er voldoende ruimte is en dewelke met een eenvoudige oplossing kunnen voorzien worden van een gepaste aandrijving komt de spindelmotor perfect tot zijn recht.  Bijkomend is dit een zeer betrouwbare oplossing en biedt deze tevens een perfecte vergrendeling.  De meeste aandrijvingen zijn standaard voorzien van eindelopen om de motor op de juiste positie te kunnen laten stoppen.  

Er zijn varianten op 230 Vac en op 24 Vdc verkrijgbaar.

 • Knikarm-motoren voor brede pilasters

Knikarm-motoren zijn uitermate geschikt voor gemetselde pilaren en/of bredere kolommen.  Deze aandrijvingen worden getypeerd door een relatief eenvoudige opstelling en bevinden zich in een interessante prijscategorie. De soft-stop (& -start) valt perfect te combineren met de ‘BRAINY’ digitale besturing.

 • Hydraulische aandrijvingen bovengronds

Dit type motoren is bruikbaar voor poorten met een intensief karakter, en voor het zwaardere werk. Het is ideaal voor toegangen die veel open en dicht moeten gaan, of voor professioneel gebruik. Een regelventiel voorziet de hydraulische demping en aan de hand van smoorventielen kan je de krachtinstelling regelen.

Ondergrondse aandrijvingen in behuizing

 • Elektromechanische aandrijvingen ondergronds

Het grote voordeel van ondergrondse aandrijvingen zijn natuurlijk het esthetische karakter en de discrete opstelling. Dat maakt het de ideale keuze voor particuliere en/of residentiële toepassingen. De plaatsingskost is echter logischerwijs hoger dan bij bovengrondse motoren, en voor de ondergrondse bakken is afwatering noodzakelijk.

 • Hydraulische aandrijvingen ondergronds

Hydraulische motoren genieten dezelfde voordelen als de elektromechanische aandrijvingen, maar zijn beter geschikt voor hekken die intensief gebruikt worden. Dat maakt ze ook net wat duurder dan de traditionele aandrijvingen.

Automatisatie voor Schuifpoorten

 

Automatisatie voor schuifhekken

Bij schuvende poorten wordt er een groot onderscheid gemaakt tussen vrijdragende schuifhekken en poorten schuivend op een rail.

Bij de variante ‘vrijdragende schuifpoorten’ kan men best de motor iets over dimensioneren daar deze altijd meer kracht zal moeten uitoefenen tov de schuivende poort op rail.

Zeer belangrijk is het aspect ‘veiligheid‘ gezien het klemgevaar dat zich vaak kan voordoen, raadpleeg daarvoor het betreffende hoofdstuk.

 • Schuifhekaandrijvingen tot 2 Ton

De ‘BULL’ series bestaan uit een stevige reductiekast met een (meestal) geïntgreerde besturing en zijn voorzien van magnetische of mechanische eindelopen volgens wens.

Verschillende parameters, zoals vertragingen, krachtinstellingen en werkingstijden kunnen eenvoudig ingesteld worden in het PARAMETERS-menu. De gewenste werking selecteren doe je via het LOGICA-menu.

 • Schuifhekaandrijvingen vanaf 2 Ton tot 4 Ton

Voor het zwaardere en uiterst professionele werk bestaat er een specifiek gamma.

Geniet tevens van de bijkomstige voordelen: metalen behuizing, al dan niet frequentie gestuurd, soft start/stop… met digitaal display.

 

Toebehoren: Besturingen en accessoires

Naast de aandrijvingen op zich kan Ab-matic u een heel gamma aan toebehoren aanbieden. Dit kan gaan van digitale besturingen, tot verscheidene beveiligingsmogelijkheden en slimme geïntegreerde veiligheden. Een blik op de besturingen en accessoires:

 • Besturingen voor draaihekmotoren

Al onze besturingen voor draaihekmotoren zijn van digitale aard en zijn compatibel met alle merken van domotica en/of home automation. Het BRAINY-model is wellicht de populairste en staat garant voor een zeer degelijke besturing van draaivleugelmotoren.

Verschillende parameters, zoals vertragingen, krachtinstellingen en werkingstijden kunnen eenvoudig ingesteld worden in het PARAMETERS-menu. De gewenste werking selecteren doe je via het LOGICA-menu.

 

 • Handzenders, codeklavieren, fingerprints, etc.

Ons assortiment aan handzenders is steeds uitgerust met de Advanced Rolling Codeâ-technologie die je in de hoogste mate beschermt tegen kopieerpiraten. Al onze handzenders staan garant voor een kwalitatieve werking.

Ook kan je kiezen voor de traditionele codeklavieren. Ab-matic stelt je een uitgebreid gamma voor in alle varianten, je kan zelfs kiezen voor een draadloos systeem. Al onze codeklavieren genieten een anti-vandaal karakter.

De technologische evolutie brengt ons dezer dagen ook moderne alternatieven ter bescherming van uw eigendom. Zo kan je kiezen voor besturingssystemen met Fingerprints-beveiliging uitgerust met IP-technologie. Laat je voor de beste keuze informeren door onze commerciële afdeling.

Ook kan u bij ons terecht voor andere toebehoren zoals allerhande drukknoppen, sleutelschakelaars, en zo voort.

 

 • Elektrische en magnetische sloten

Om de perfecte afsluiting te garanderen voegden we bij Ab-matic in ons assortiment ook een gamma aan sloten toe. Je hebt de keuze uit elektrische of elektromagnetische sloten. Elk type wordt automatisch aangestuurd door de digitale besturing.

 

 • Veiligheden conform CE

Al onze aandrijvingen worden gefabriceerd volgens de vereiste kwaliteitsnormen. Desalniettemin is er een ruim aanbod beschikbaar om uw installatie te vervolledigen teneinde een veilige werking te garanderen.

Zo worden bijvoorbeeld IR-fotocellen (zoals PUPILLA) geplaatst om een zone te beveiligen. Ze voorkomen contact met een bewegende poort indien de straal onderbroken wordt.

Ook worden meestal resistente stootbanden gemonteerd om specifieke zones te beveiligen. Ze bufferen een mogelijke impact en doen de draaizin van de aandrijving omkeren. De dikte van de stootrubber is mee bepalend in functie van de inertie en het omkeringsgedrag. Vooral op schuifpoorten zijn de stootbanden noodzakelijk.

Daarnaast kunnen we ook lusdetectie-systemen installeren die bijdragen aan een veilige werking.

 • SMART solutions

Ab-matic gaat mee met zijn tijd. En in dit tijdperk van smartphones is het uiteraard ondenkbaar dat er geen oplossingen bestaan voor het bedienen van je automatisch hekwerk via je mobiel. Dit type van automatisatie kan je uiteraard terugvinden in onze webshop.

Opm.: Voor alle andere vragen en/of onwetendheden, aarzel zeker niet onze diensten te raadplegen. Wij kunnen je perfect begeleiden naar de beste oplossing op maat.

Over AB Matic

AB Matic is een gerenommeerd bedrijf binnen de sector van automatiseringen en een stevige B2B partner voor iedereen die oplossingen nodig heeft omtrent toegangstechnieken.

AB Matic nv
Duifhuisstraat 4340
3800 Sint-Truiden
België

T : +32 (0) 11 59 33 50
F : +32 (0) 11 59 60 13
E : info@ab-matic.be

Contacteer ons

Heb je een vraag over AB Matic of wil je meer weten over één van onze producten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij adviseren je en helpen je waar nodig.

Contactform